MOSJØEN OFFROAD TRIATLON

MOC Mosj og Omegn Cycleklubb

Mosjøen og Omegn Cycleklubb vil gjerne invitere deg til Mosjøen’s første Offroad Triathlon, den 17. August, 2014.

Det blir en sprintdistanse, dvs. 500 meter svømming, 14 kilometer sykling på grus og sti og 5 kilometer løping på både grus og stier. Start alle klasser: kl 11:00.

Skiftesone er ved Litltjønna, på Mosåsen. Lat: 65.80896736106364, Lon: 13.270969390869155

Aldersklasse fra 17 år og oppover kan melde seg på ved å sende en epost til triathlon@mock.no. Navn, adresse, fødselsdato, klubb, engangslisens/ helårslisens.

Moc Triathlon 2014_Påmeldte – V12-08 (gjerne ta med cash til lisens og startkontigent)

Bilparkering og vegen opp til skiftesone. Det kan være lurt å ha tingene dine (våtdrakt, sko, m.m.) i en ryggsekk.

SKIFTESONE

Kart Litltjønna:  SVØM MOSJOEN TRI;

Kart med høydeprofil: LØP MOSJØEN TRI.     BIKE MOSJØEN TRI

Både individuel deltagelse og stafett!

Både enkeltpersoner og lag kan melde seg på. Enkeltpersoner kjører selvsagt gjennom traséen selv.

Et lag består av tre personer; en som svømmer, en annen som sykler og en tredje som løper.

Startkontingent: kr. 150,- per deltager, kr. 200,- per team.

Ved deltagelse i triathlon er det iht. NTF regler påkrevd at deltager må løse lisens. Engangslisens for alle ritt kan løses ved registrering før start for de som ikke har helårs aktiv lisens.

Engangslisens: kr. 150,- (solo/ team)

Registrering/utlevering av startnummer i startområdet, kl 9:00. Briefing kl 10:00 (en time før start). NB: briefingen er obligatorisk!

Gjerne bruk samme adressen dersom du har spørmål, eller ring Mitch 41481828. Mer info kommer snart på MOC sin nettside. https://mock.no.

Se også pdf’en: invitasjon tri Mosåsen 17. august 2014 PDF

 Litt om våtdrakt.

Må man ha en våtdrakt?

Ved vanntemperatur over 15°C er drakten ikke obligatorisk på distanser opp till halv Ironman. Men en våtdrakt gir som regel en bedre flytestilling, så det anbefales for svømmere som trenger mer hjelp med stillingen sin.

Det betyr at man har mulighet til å svømme litt fortere med drakt. Men du må også få av drakten og det tar litt tid. På en kort distanse mister du kanskje like mye tid som du vinner. Det er en vurderingssak.

Man kan kjøpe en brukt våtdrakt for rimelig penge, eller man kjøper ny. Det finnes drakter til 300kr, som er 3 mm tykk, som i utgangspunktet ikke er laget til svømming, men det er lov til å stille i sånne drakter. Forskellen med dyrere modelene er at de har mindere bruk av variert neopren tykkelse, så de er litt tyngere og stivere. Men de er også mer solide og flyter mer.

Dyrere modeller koster opp til 7000kr og som regel mer fleksibele og lettere å få av seg. Det er kanskje ikke så dumt å skaffe seg en nybegynnerdrakt, selv om flere velger å skifte denne ut til en mer avansert etter noen sesonger.

Legg igjen en kommentar