Vesterfjellrittet

 

Vesterfjellrittet 2013 arrangeres lørdag 13.juli

Innbydelse til årets utgave av Vesterfjellrittet finner du her.

Vesterfjellrittet arrangeres i 2013 for femte gang, også denne gangen kan du delta på rittet som en avslutning av Galleria Kunstfestival og i tillegg være klar til den store Byfesten som starter kl. 2000 på lørdag kveld. Er du tilreisende anbefaler vi at du bestiller overnattingsplass i god tid. Her kommer det til å bli fullt!

PÅMELDING:
SMS TIL 90587224. Merk med Navn, Klubb, Klasse, BIRK ID,distanse og evnt EMIT brikke nr

Om rittet
Vesterfjellrittet er MOC’s terrengritt med utfordringer nok for de fleste. Rittet er også i år seedingritt til Birken. Rittet ble arrangert første gang 22. august 2009, og er et av Nordnorges mest utfordrende, men også mest varierte ritt.  Rittet går i flere av Vefsns fineste turområder. Utsikten er fantastisk på flere plasser i løypen, se bilder. Distansen er 54 km og starter på flatt asfaltparti ut av byen og over elva Vefsna. Traseen går så over på fin grusvei opp Tverådalen i naturskjønne omgivelser. Etter gruspartiet krysses elva på nytt lenger sør, og nordover igjen langs E6 ca. 6 km før det går over på ny grusvei. Her begynner vi på stigningen først opp til Ravatsåsen der det er drikkestasjon, og så videre opp på traktor/kjerrevei til toppen av åsen. Åskammen følges på en blanding av sti, skogbunn og traktorvei ned mot Bjørnålisetra. Et flott parti med utsikt til Reinfjellet i øst og bl.a Grøvfjellet i vest. Siste del fordelt på sti/traktorvei ned til målområdet på Kippermoen. Hele 27 km vil gå i terrenget på kjerreveier og stier.  Trimdistansen er på 34 km som går på fine asfalt og grusveier. Vesterfjellrittet Light er på ca 50 km og har mindre krevende terreng.

Ungdomsrittet

Det er eget terrengritt for aldersbestemte klasser 10 – 16 år. Løypa er Mosjøen Rundbane og går kun i terreng.

Løype finnes på vår hjemmesider under : »Mosjøen Rundbane»

Start / mål

Start og målområdet vil bli på Kippermoen idrettspark. Fellesstart aldersbestemte klasser klokken 11:00 Fellesstart turritt kl 12:00. Trimklassen kort (36 km) og lang løype (54 km) starter mellom kl 10-11:45 og 12:15-13.00

Vesterfjellrittet Light.

Nytt av året vil være at det også er et alternativ trase »Vesterfjellrittet Light» som følger E6 helt ned til Mosheim for så å ta til høyre opp mot Mosåsen og inn på opprinelig trase. Grus inspirert løype som har noe midre krevende terreng enn original løype.

Startnummerutdeling /betaling / lisens 

Startnummerutdeling vil skje fra kl 9 -11:00 på lørdag 14. juli. Startnummer kan også hentes i sekreteriatet på Kippermoen fredag 13. juli kl 18-20. De som ikke har aktivlisens må betale engangslisens. Det er lurt å medbringe kontanter.

Priser:
Aktive kr 300
Aldersbestemte klasser Kr 100.Trimklasse kr 50 pr person/ 100 pr familie. Forsikring kr 25 kommer i tillegg.

 

Drikkestasjoner 

Det er 2 drikkestasjoner underveis. Den ene er plassert like etter kryss Tverådalen/Eiterådalen og en i bakke opp til Ravatsåsen i overgang til terrengdel.

Garderobe

Det tilbys garderobe i Kippermoen Idrettshall.

Mat og kiosk  

Servering av kaffe, brus, vafler og pølser fra MOC-bua.

Overnatting 

Overnattingsmuligheter i forbindelse med Vesterfjellrittet:

Mosjøen Camping 200 meter fra start og mål.
Fru Haugans Hotel: Midt i sentrum av Mosjøen – 1 km fra start / mål
Mosjøen Hotel: Rett ved jernbanestasjonen, 2 km fra start/mål
Norlandia Lyngengården Hotel: Også ved jernbanestasjonen 2,2 km fra start/mål

Se også vår by’s hjemmeside: www.mosjoen.com 

Trasé

Nå kan du «fly» over løypa i en 3D testversjon av sykkelkart for Vefsn Kommune. Dobbelklikk på løypa og velg «Fly i 3d». Vi jobber med en helhetlig presentasjon som kommer etterhvert. Testversjon her. Du kan se oversiktskart over Vefsn Kommune her.

Her finner du traseen.
GPS fil av løypa (Garmin)
Fyldig løypebeskrivelse
Noen bilder fra traseen
Se bilder fra Rittet i 2009